Zijn vegan pizza’s wel lekker?

veganistische pizza

Veel menen zijn gek op pizza. De combinaties en het kookproces versterken namelijk de smaak van alle ingredi├źnten. Jarenlang hebben mensen pizza gezien ‘comfortfood’, een snelle hap, die eigenlijk junkfood is

Kijk er zijn twee soorten pizza’s: diegene die beladen zin met extra vlees zoals worst en pepperoni en die de pizza’s die overladen zijn met verse groenten. Laat we nu de veganistische pizza als de gezondste beschouwen en jouw wekelijkse pizza zal je minder schuldgevoel bezorgen.

veganistische pizza

Waaruit bestaan vegetarische pizza’s?

Ee klassieke Veggie Pizza-recept zit boordevol kleurrijke, geroosterde groenten.

Hoewel je zowat elke groente die je in je koelkast hebt kunt toevoegen, stellen we deze graag aan je voor:

  • Aubergine : We roosteren de aubergine kort voor om hem lekker mals te krijgen. Je kunt het ook grillen als je de barbecue aan hebt staan!
  • Courgette : Net als bij de aubergine, zullen we dit van tevoren snel koken om het mals te maken en het overtollige water te verwijderen. Je kunt hier courgette of gele zomerpompoen gebruiken.
  •  Paprika : Rode en gele paprika’s voegen kleur en knapperigheid toe aan deze regenboog-vegapizza.
  • Spinazie : Geen groentepizza zonder onze favoriete bladgroente! Kook dit in een pan voordat je de pizza belegt om het extra water te verwijderen.
  • Rode ui : Maak het geheel af met gesneden rode uien voor meer kleur en pit.
  • Kaas : En natuurlijk de kaas. Gebruik een laag vochtige geraspte mozzarella in plaats kaassoorten met een hoger vetgehalte.

Let wel : Groenten met een hoger watergehalte – zoals champignons, spinazie, courgette of aubergine – moeten van tevoren worden gekookt om te voorkomen dat de pizza drassig wordt.

Kies je korst!

Je kunt je favoriete pizzabodem gebruiken om een veganistische pizza te maken! In de winkel gekocht deeg zal werken, of je kan zelf eenvoudig pizzadeeg maken. Op zoek naar iets koolhydraatarm? Een bloemkool pizzabodem houdt toppings vast en valt niet uit elkaar. Of je kunt zelfs tortilla’s of pitabroodjes gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *