Haal Italië bij jou in huis met Peroni bier

peroni bier

Over de hele wereld wordt er hard gewerkt om het beste bier te brouwen. Vrijwel elk land heeft een aantal biersoorten die wereldwijd bekend zijn. Zo heeft Nederland Heineken en staat Japan bekend om de Sapporo bier. Naast Nederland en Japan heeft ook Italië een biersoort die erg geliefd is. Het gaat hier om het Italiaanse Peroni bier. Peroni heeft een alcoholpercentage van 4,7% en behoort tot de categorie blond bier.

peroni bier

De oorsprong van Peroni Bier

De oorsprong van de brouwerij peroni stamt terug naar 1846 waar het eerste biertje in Vallefiorita is gebrouwen. 18 Jaar later werd het biertje ook in Catanzaro gebrouwen en geliefd onder de lokale bevolking. Sinds 2016 is de brouwerij in handen van een ander bedrijf, namelijk de Japanse Asahi Group. Het opmerkelijke aan Peroni is dat zij na Heineken de grootste zijn van Italië. 

Het bier van Peroni staat bekend om zijn heldere en doorzichtige kleur. Daarnaast heeft het een mooie witte schuimlaag en wordt de smaak omschreven als moutig met veel kruiden. Door de unieke smaak samenstelling is het bier wereldwijd geliefd en nu ook leverbaar in Nederland. Wel is het dan van belang dat je het bier koopt bij de juiste leverancier. 

Kies een leverancier waar je vaker bier wilt bestellen

Als je wilt genieten van lekkere biersoorten uit andere landen, is het aan te raden om eenmalig wat meer tijd te investeren in de zoektocht hiernaar. Kies een webshop die zijn voorraden altijd op orde heeft en daarnaast beschikt over een ruim assortiment. Mocht je na verloop van tijd een andere biersoort willen proberen, dan weet je dat je bij je vaste leverancier terecht kunt en dat is prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *