Gezonde eetinspiratie: Tagliatelle met zalm en spinazie

tagliatelle zalm en spinazie

Pasta is populair! Lekker, makkelijk en snel op tafel. Maar ook een koolhydratenbom! Toch kun je beter een bord pasta verorberen dan een diagonaaltje uit de muur trekken bij de snackbar. Bij de keuze van pasta zou je nog voor een volkoren variant kunnen kiezen, en in dit recept kun je ook een light roomkaas gebruiken. De zalmsnippers zitten boordevol vetten, maar dat zijn wel goede vetten vol omega 3! De tomaatjes en spinazie zorgen ervoor dat je met deze maaltijd ruim 200 gram groente binnenkrijgt. Boterhammetje met groentespread bij de lunch, of als tussendoortje op een paar worteltjes of een stukje komkommer knabbelen en je zit geramd met je 250 gram groente voor de dag! Kortom: geen reden om deze tagliatelle niet te maken. Snel klaar, hartstikke gezond en ook nog eens super lekker voor het hele gezin!

tagliatelle zalm en spinazie

Ingrediënten voor tagliatelle zalm en spinazie voor 2 personen:

  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 125 gram cherrytomaten
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • 75 gram roomkaas met kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je de tagliatelle met zalm en spinazie?

In een ruime pan breng je 2,5 liter water aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de tagliatelle toe en kook je deze al dente. Hoe lang dit duurt verschilt soms per merk, zie de verpakking.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg in delen de spinazie toe. Schep een paar minuten om totdat de spinazie geslonken is.

Snijd de cherrytomaatjes in halfjes, kwarten of plakjes en voeg deze samen met de roomkaas met kruiden toe aan de spinazie. Laat een minuut twee smelten en bak de zalmsnippers nog een minuut mee.

Giet de inmiddels beetgare tagliatelle af (bewaar wat kookvocht!) en roer ze door de spinaziesaus. Maak de saus de gewenste dikte met wat achtergehouden kookvocht.

Serveer de pasta met de saus op een mooi bord en eet smakelijk!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *