De tuin opfleuren

We wonen al een tijdje in ons nieuwe huis. We hebben er bewust voor gekozen om de tuin als laatst aan te pakken. Ik vind het zelf altijd een lastige keuze, wat ik nou precies met mijn tuin aan moet. Het is geen supergrote tuin, maar daarom wil ik er juist wat moois van maken. Ik ging op onderzoek uit, samen met mijn vriend om er het mooiste van te maken. Ons prachtige huis is nu af, tijd om de tuin aan te pakken.

Privacy

Wij vinden het belangrijk dat er genoeg privacy in de tuin is. We wonen in een rijtjeshuis, waarbij de buren nu nog door ons gaas heen kan kijken. Dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Mijn vriend kwam een mooie klimop tegen. Een hedera. Klimplanten staat erom bekend om veel privacy in je tuin te krijgen, maar ook veel groen. Het is een win-win situatie.

Met een romantische flair, creëren we een gezellige plek om lekker te barbecueën in de zomer. Wanneer klimop door gaaswerk gevlochten wordt, geeft het schaduw in zowel de zomer als in de winter. Ideaal voor als onze gasten niet in de zon willen zitten.

Kleine dingen maken het verschil

Als je je tuin wilt aanpassen, hoef je niet altijd groot te denken. Meestal lukt het al met de kleinste dingen, zoals een leuk bloemetje of een stoeltje. Planten en bloemen mogen echt niet ontbreken in de tuin. Hoe groener, hoe beter. We gaan gebruik maken van verschillende soorten kleuren waardoor de tuin een vrolijke uitstraling krijgt. Het worden geen grijstinten, maar echt warme felle kleuren.

Een kleine zithoek creëren is altijd prettig. Je kan hierdoor sneller gasten uitnodigen. Ook hebben wij het oog op een kleine vijver. Dit is een andere manier om de tuin op te fleuren. Een vijver zorgt voor gezelligheid, vertier en fleur een tuin op door het design.

Zoals ik net al zei: hoe groener hoe beter! Met veel groen is de tuin binnen no time opgefleurd. Een paar planten, bomen, bloemen of struiken kom je al een eind. Tot slot willen wij ook nog ons eigen groen verbouwen. Heerlijk verse groente en fruit uit eigen tuin! Er is genoeg ruimte in ieder geval om dit te realiseren.

Laat de zomer maar komen!

Omdat we al snel begonnen zijn aan het verbouwen van onze tuin, begint het nu echt ergens op te lijken. Ze zomer kan niet snel genoeg voor mij komen. Ik kan heerlijk mijn vriendinnen over laten komen en genieten van de heerlijke zon in onze gloednieuwe loungeset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *